Almelo / De groene stad

Almelo: het groene hart van Twente en Overijssel

Twente is één van de groenste regio’s in Nederland. Almelo is zelfs de allergroenste stad van Overijssel. Met 101 vierkante meter groen per woning staat het op de zesde plek van de groenste steden in Nederland. Vanuit het stadscentrum ben je lopend of per fiets binnen enkele minuten in de natuur en wandel of fiets je over sprookjesachtige weggetjes.

Bomen: een verademing voor de stad

Loop door het centrum van Almelo en je ziet prachtige bomen en klimrozen naast de voordeuren. Natuurlijk groen dat al eeuwen aanwezig is, maar ook nieuw groen dat met behulp van Stichting Bomenstad Almelo en haar sponsoren aangelegd is. Het groen verfraait niet alleen de omgeving, ze geeft kleur, verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor verkoeling, waardoor het door het hele jaar heen goed toeven is in de binnenstad.

Huize Almelo en Gravenallee

Huize Almelo ligt midden in de binnenstad van Almelo, maar dat ben je totaal vergeten als je over de fraaie eikenlaan ten oosten van Huize Almelo loopt. Deze drie kilometer lange laan wordt ook wel ‘De Gravenallee’ genoemd: een jachtlaan die langs Huize Almelo naar het stadshart van Almelo loopt. Langs de allee liggen monumentale boerderijen met pachtgronden en in de groene omgeving vind je maar liefst zestien kilometer aan wandel- en fietspaden.

Scroll naar boven